Kirjoittaminen on suurin syntini ja mielihyväni lähde, mutta muut harrasteet vievät liikaa aikaa. Siksi minusta tuntuu, että maailma on mutantti: se vääntää kaiken aina haluamaansa muotoon, eikä siihen sovinnaiseen siistiin, jonka on ollut tarkoitus olla. Minusta on tullut siis epäsikiö kirjoittajien joukossa. Olen kirjoittaja, joka ei ehdi kirjoittaa.

Mksi kutsua sellaista kirjoittajaa, joka ei kirjoita? Voiko ylipäätään kutsua itseään kirjoittajaksi? Voiko olla toimittaja, joka ei toimita mitään? Onko tyhjäntoimittaja oikea toimittaja? Voisiko sellaisen ammattinimikkeen saada itselleen ja vielä palkkaa "työstään"?

Oli tuossa jotakin poliittista hässäköintiäkin taannoin. Politiikassa on hieman samankaltaisia piirteitä. Todella paljon töitä tehdään, jotta päästään mukaan politiikkaan. Kun paikka avautuu noiden poliittisten nerojen täyttämiin saleihin, kuunnellaan alustuksia ja painetaan nappia. Jotkut jaksavat vielä tehdäkin jotakin, ehkä päivätyönsä, mutta lopulta (suurehkoakin?) osaa politiikoista alkaa vaivata poliittinen laiskuus.

Tyhjänpolitisointi onkin ihan oma taiteenlajinsa. Sitä kuvastavat ne kovalla työllä valtuustoon ja hallitukseen päässeet isopalkkaiset "duunarit", jotka lehti- ja televisiokuvissa mietiskelevat silmät kiinni sekä suu auki päivän polttavia kysymyksiä. Osa heistä on näkyvillä siinä kohtaa, missä lukee "Poissa". Osa heistä on paikalla juuri "jaan", "ein" tai "tyhjän" verran. Voiko tällaisia ihmisiä sitten kutsua poliitikoiksi yhtään enempää kuin tyhjäntoimittajia toimittajiksi?